Skip to main content
Over de kunstenaars

Les Deux Garçons’

Michel Vanderheijden Van Tinteren (Heerlen 1965) en Roel Moonen (Maastricht 1966) studeerden beide plastische vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maasricht. Na zich met elkaars werk te bemoeien en aan ieder werk met vier handen met twee hersenspinsels te werken was ook de geboorte van ‘Les Deux Garçons’ een feit en het kunstenaarsduo bestaat dit jaar twintig jaar en is woonachtig en werkzaam vanuit Parkstad.

Het oeuvre van Atelier Les Deux Garçons is enorm breed met een idioot streven naar perfectie in keuze van materialen en afwerking. Waar de een stopt gaat de ander verder, waar de een te ver dreigt te gaan stopt de ander. Soms waanzin maar gelijktijdig ook zo in symbiose.

Ze maken beelden in de meest uiteenlopende materialen zoals brons, marmer, gemengde technieken en taxidermie (het prepareren van dieren). Daarnaast zijn tekeningen, schilderijen, collages, installaties en steeds terugkerende kunstexpressies. Vaak vragen de beelden een langer en nauwkeurig kijken om ze te lezen en te vertellen naast de op eerste gezicht lijkende ‘niet meer dan dat je ziet’ indruk. Knipogend, alarmerend, waarschuwend maar ook amuserend naar de toeschouwer spelen de twee kunstenaars met de tijd waarin we zitten, het gevoel bij wat leeft, ook individueel in de beleving bij wat je ziet en voelt.

Hun zoektocht naar materialen varieert van Luik, Tongeren, Amsterdam tot Parijs en Portugal. Overal waar zij komen, naartoe reizen wordt ook werk gemaakt.